V delovnem okolju se pojavljajo vse večje zahteve, ki se nenehno spreminjajo, zato sta trajnostni razvoj in usposobljenost zaposlenih še posebej pomembna.  

 

Splošna izobraževanja in treningi po principu uvrščanja vseh na vsa predvidena usposabljanja se niso izkazali za preveč obetavne, saj ne upoštevajo specifičnih potreb posameznega zaposlenega. DNLA sistemi pokažejo trenutno stanje razvitosti potencialov za uspešnost posameznika pri delu. To je, skupaj s »trdimi podatki« o oceni učinkovitosti s strani predpostavljenega, nujno za ciljno naravnano določanje pravilnih smernic. V program so integrirani izpopolnjeni razvojni načrti in predlogi usposabljanja, ki pomagajo pri izboru ustreznih izobraževalnih vsebin in razporeditvi zaposlenih na ustrezne oblike usposabljanj. Tako se z natančno določitvijo potreb že vnaprej prihrani precej denarja. Omejen proračun za kadrovski razvoj tako razporedimo na področja, ki prinašajo tudi največji uspeh!

 

Analiza in določitev načrta za usposabljanje 

Izhodišče za vsako uspešno usposabljanje je podrobno poznavanje potreb tistih, ki se usposabljajo. Z DNLA sistemom lahko hitro in zanesljivo določite pomembne smernice za usposabljanje pri temeljnih socialnih kompetencah, prodajnih in vodstvenih lastnostih.

 

Analiza uspešnosti prenosa znanj v prakso

Na koncu procesa usposabljanja je mogoče z DNLA vedno izmerimo uspešnost usposabljanja. Tako se boste lahko prepričali, da so ukrepi svoj cilj tudi dosegli in je bil prenos iz izobraževalne situacije v prakso uspešen. DNLA sistem nam omogoča večjo učinkovitost nadaljevalnih treningov in usposabljanj.

 

analiza.potreb.usp.png


DNLA sistem in analiza potreb usposabljanja:

  • Z DNLA merjenjem razvitosti veščin ugotovimo potrebo po usposabljanju.
  • Na podlagi smernic iz DNLA razvojnega načrta in DNLA coaching plana načrtujemo usposabljanja.
  • Z DNLA diagnostiko preverjamo uspešnost.
  • Ponovno odkrivamo potrebe po ukrepanju.