Pri zaposlovanju ljudi na ključna delovna mesta si napak ne smemo privoščiti, saj se te pozneje izkažejo za velik strošek.

DNLA sistem nam omogoča celovito analizo potencialov bodočega sodelavca in natančno selekcijo.

Po opravljenem testiranju primerjamo zahteve delovnega mesta z razvitostjo kandidatovih veščin/potencialov. Na srečanju s kandidatom lahko potem vodimo dobro strukturiran selekcijski pogovor. Sistem nam omogoča tudi neposredno primerjavo kandidatov med seboj, kar je trdna podlaga za sprejemanje dobrih zaposlitvenih odločitev, v praksi to pomeni nižje stroške.

 

selekcijski.proces.png

 

DNLA sistem in proces selekcije:


Zahteve

Po razpisu potrebe po novem sodelavcu določimo ključne zahteve prostega delovnega mesta in izberemo ustrezna DNLA orodja.

 

Prijave

Običajno sledi zbiranje ponudb širšega kroga kandidatov in prvi krog pogovorov ter izbor kandidatov za naslednji selekcijski krog. Pri tem podjetja vse bolj pogosto uporabljajo tudi zajem kandidatov med sodelavci, ki so že v podjetju.

 

Merjenje potenciala

Za ožji krog kandidatov se izvede merjenje potenciala z izbranimi DNLA orodji, s tem se izognemo napačni oceni pri izboru.

 

Primerjanje

S pomočjo natančnega DNLA poročila za podjetje primerjamo zahteve za delovno mesto in potencial kandidata. 

 

Izbor

Končni korak je izbor kandidata in pristop k razvojnemu programu, da kar najhitreje odpravimo izzive v potencialu. Pri tem nam je v veliko pomoč DNLA razvojni načrt in DNLA coaching plan.